Geld verdienen als influencer dat doe je zo!

Regelmatig krijgen wij van Bloggerslijst de vraag binnen wat een influencer ongeveer verdient en hoe je dan als influencer snel geld kan verdienen. Influencer marketing is nog steeds een relatief nieuw begrip. Hierdoor heerst er een hoop onduidelijkheid wanneer het over praktische zaken, zoals geld verdienen als influencer, gaat. Daarom gaat Bloggerslijst vandaag dieper in op hoe het geld verdienen als influencer in zijn werk gaat en wat je daarvoor moet doen.

Geld verdienen als influencer kost veel werk. Het idee dat een influencer maar wat plaatst en daar bakken met geld voor krijgt, moet eerst uit de wereld geholpen worden. Wanneer je een influencer bent, ben je ook gewoon hard aan het werk. Een influencer moet namelijk een merk zijn om geld te verdienen. Denk dus niet te licht over het geld verdienen als influencer. Wanneer je bereid bent om de nodige uren ervoor te maken, kun je uiteindelijk geld verdienen als influencer.

Wat verdienen influencers überhaupt?

De vraag wat influencers gemiddeld verdienen is in feite niet te beantwoorden. Dat komt simpelweg omdat niet iedere influencer hetzelfde is. Het inkomstenplaatje hangt namelijk af van veel verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het aantal volgers. Een influencer met veel volgers zal meer geld vragen dan een influencer met een kleiner publiek. Er is bijvoorbeeld een verschil in macro en micro influencers. Beide groepen zijn weer op een andere manier interessant voor brands. Door het verschil in publiek zal het inkomstenplaatje ook anders zijn.

Geld verdienen als influencer kan daarnaast op veel verschillende manieren. Heb jij als influencer een duidelijke aanwezigheid op meerdere platformen? Dan kun jij dat inzetten om geld te verdienen als influencer. Wanneer jij gesponsord wordt door een brand voor een YouTube video, zullen daar andere kosten aan verbonden zijn dan bijvoorbeeld een Instagram Ad. Er zijn gelukkig wel een paar voorbeelden waarop jij jouw toekomstige tarief kan bepalen naar brands toe. Geld verdienen als influencer maakt het met deze richtlijnen een stuk inzichtelijker.

De richtlijnen om geld te verdienen als influencer

Het is veilig om te zeggen dat een influencer met ongeveer 100.000 volgers op Instagram zo rond de €2.000 en €2.500 per post kan vragen aan een brand. Uiteraard moet de brand waarmee je die samenwerking aangaat ook wel het budget hebben. Het komt regelmatig voor dat geld verdienen als influencer gebeurt door een samenwerking aan te gaan met een kleiner brand waar jij volledig achter staat. In dat geval zul je aanzienlijk minder kunnen vragen voor een post, omdat het bedrijf simpelweg het budget daar niet voor heeft.

Werken met grote of kleine brands

Het voordeel van zo’n vermindering in je prijs voor een brand waar je helemaal achter staat, is dat het bijdraagt aan je geloofwaardigheid en authenticiteit. Geld verdienen als influencer draait in de basis om het kunnen beïnvloeden van je volgers. Natuurlijk kan je alles inzetten op de kans dat een groot bedrijf jou benaderd. Soms werkt het echter beter om samenwerkingen aan te gaan met meerdere kleinere ondernemingen. Vaak houden die werkrelaties langer stand en kun je dus op de lange termijn meer geld verdienen als influencer.

Het is dus verstandig om voor jezelf af te wegen waar de prioriteit ligt. Wil je zo snel mogelijk geld verdienen als influencer of wil je op de lange termijn veel geld verdienen als influencer? De keuze is geheel aan jou. Het is echter wel gebruikelijk dat micro influencers, die een bepaalde niche hebben, een samenwerking aangaan met kleinere brands. De macro influencers worden regelmatig benaderd door de grote brands voor een eenmalige klus. Het geld verdienen als influencer is dus ook afhankelijk van het soort influencer dat jij bent.

Geld verdienen als influencer is hard werk

Voordat je echt geld kunt verdienen als influencer, moet je hard aan het werk. Je moet van jezelf een merk maken, een autoriteitspersoon met kennis over een bepaald onderwerp. Wanneer je gevestigd bent als influencer, moet je vervolgens altijd voldoen aan een bepaald kwaliteit. Het is helemaal niet zo eenvoudig om leuke foto’s te maken en gelijk duizenden volgers te krijgen. Geld verdienen als influencer gebeurt pas wanneer je er veel bloed, zweet en tranen in hebt gestoken.

Influencers moeten zichzelf steeds weer bewijzen. Daarom zie je ook dat de grotere influencers hun fulltime werk hebben gemaakt van het influencer zijn. Alleen dan kun je echt geld verdienen als infleuncer. Wanneer je serieus bent over het geld verdienen als influencer, zul je de handen uit de mouwen moeten steken. Om je een handje op weg te helpen, zal Bloggerslijst wat praktische tips geven.

Geld verdienen als influencer dat doe je zo!

Tip 1: geduld is een schone zaak. Ten eerste is het verstandig als je geen haast hebt om geld te verdienen als influencer. Je zult eerst het harde werk moeten doen om jezelf als merk op de markt te zetten. Hiervoor heb je ook behoorlijk wat geduld nodig. Geld verdienen als influencer doe je dus door hard te werken en geduld te hebben.

Tip 2: werk ook met andere influencers. Een andere goede tip is door niet alleen samenwerkingen aan te gaan met brands. Je kan ook geld verdienen als influencer door samen te werken met andere influencers. Zeker als je nog niet zo bekend bent en geen groot publiek hebt, is het belangrijk dat je meer bekendheid vergaart. Dat kan erg makkelijk als je samenwerkt met een andere influencer.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

beïnvloeden van je volgersgoede blogpost