Geld verdienen met bloggen, kennisbank

Gaat het bloggen je lekker af? De volgende logische stap is dan geld verdienen met bloggen. Gelukkig is dat niet moeilijk voor elkaar te krijgen, omdat Bloggerslijst.nl je er mee helpt. Maar hoe werkt het dan? Om geld te verdienen met je blog ga je samenwerkingen aan met bedrijven. De bedrijven worden dan je opdrachtgever en betalen je voor de posts die gaan over hun product of dienst. Dit heet influencer marketing. Influencer marketing is op dit moment ontzettend in zwang, en jij kan op deze rage meeliften. Je kunt je echter voorstellen dat het lastig is om zelf bedrijven te vinden die met je willen samenwerken, waar zou je moeten beginnen? Dat is waar Bloggerslijst.nl bijspringt. Wij helpen jou om de meest passende samenwerkingen met bedrijven aan te gaan.

Geld verdien met bloggen wat er verandert er?

Je bent het nu natuurlijk gewend om zelf te bepalen waarover je schrijft. De opvatting is dat je die vrijheid zou verliezen als je een samenwerking aangaat. Niets is minder waar! Jij blijft de baas over je eigen blog en je bepaalt zelf welke samenwerkingen je wel en niet aan gaat. Het bedrijf waar je mee in zee gaat geeft alleen wensen door met betrekking tot de kenmerken van een product. Vervolgens bepaald jij zelf hoe je dat vorm wilt geven in je blog. Het is alleen natuurlijk niet de bedoeling dat je negatief gaat schrijven over het product. Je bepaalt ook zelf wanneer je aan het werk gaat. Er worden echter wel afspraken gemaakt over wanneer de blogposts geleverd moeten worden. Dit maakt het voor het bedrijf duidelijk wanneer zij een beetje een boost gaan krijgen. Voor jezelf is het natuurlijk ook handig om te weten hoe lang je de tijd hebt voor een blog. Met deze afspraken wordt het allemaal heel makkelijk!

Bloggerslijst.nl adviseert relevante samenwerkingen

Om geld te kunnen verdienen met je blog via Bloggerslijst.nl letten wij op de volgende twee criteria:

  1. Categorie
  2. Doelgroep

Wij benaderen jou wanneer we een opdrachtgever tegenkomen die matcht met jouw blog. Zie het als een datingservice voor bloggers. We adviseren echt alleen relevante bedrijven. Het is daarvoor wel belangrijk dat jouw blog binnen een van de veelvoorkomende blogcategorieën past. Anders is het voor ons ook niet te overzien. Door je blog binnen een bepaalde categorie te plaatsen kunnen wij efficiënt kijken of een bedrijf en het product passen bij jouw blog. Ook de doelgroep van je blog is belangrijk. De doelgroep van jouw blog moet overeenkomen met de doelgroep van het bedrijf als je opdrachtgever. Het is de bedoeling dat jij precies hun publiek raakt met jouw content. Logisch. Dit kan dus alleen gebeuren bij de juiste match in doelgroep.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Je unieke zelf

Wij van Bloggerslijst.nl vinden het ontzettend belangrijk dat bloggers vooral zichzelf kunnen [toc] blijven. Je kunt je blog blijven schrijven en indelen zoals je zelf wilt, en er toch nog geld meer verdienen. Perfect toch? Door dicht bij jezelf te blijven kun je gepassioneerd blijven schrijven, en groeien. Je blijft daarnaast dezelfde bezoekers vasthouden die zo graag jouw blogs lezen. Wij zien je graag groeien en willen je daarbij helpen. We drukken je dan ook op het hart dat je met de samenwerkingen absoluut niet hoeft te veranderen waar je voor staat. Dingen als de inhoud, je schrijfstijl, je indeling hoeven absoluut niet te veranderen. De reden dat wij een bedrijf aan jouw blog koppelen is omdat je blog en de unieke manier waarop je schrijft goed passen bij dat bedrijf. Blijf vooral jezelf.

Welk soort bedrijven geven er opdrachten?

Bloggers worden verdeeld in verschillende categorieën, zoals hierboven beschreven. De bedrijven die opdrachten uitzetten via Bloggerslijst.nl zijn dan ook erg uiteenlopend. Hierdoor zijn er ook voor bloggers uit alle verschillende categorieën vaak genoeg opdrachten. De ene keer zijn wij op zoek naar een blogger met een blog voor moeders en de andere keer is er een foodblogger nodig. Het ligt volledig aan de wensen van de opdrachtgever of je wel of niet in dat plaatje past. Er is niet een specifieke branche met bedrijven die graag opdrachten uitzetten via ons. Wel hebben we een breed bestand aan geïnteresseerde bedrijven, en op die manier ga jij ook ervan profiteren.

Geld verdienen met bloggen, dit is wat het inhoudt

Geld verdienen met je blog is niet moeilijk. Als je al een blog met een heleboel bezoekers hebt is het nog makkelijker. Je bent als blogger een voorbeeld of rolmodel voor je lezers. De mensen die jouw blog bezoeken zijn hoogstwaarschijnlijk ook geïnteresseerd in dezelfde onderwerpen. Wanneer je samen gaat werken met bedrijven is het de bedoeling dat je producten of diensten gaat promoten die jouw bezoekers daadwerkelijk kunnen aangaan. Bij een relevante samenwerking zijn jouw doelgroep en die van het merk in kwestie hetzelfde. Jullie spreken af over welke product je gaat schrijven en wanneer je dit gaat posten. Je neemt de naam en de voordelen van zo’n product dan mee in je reguliere post. Hier krijg je dan een vergoeding voor. Het promoten van het product of de dienst van de opdrachtgever kan op veel verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld een foto posten of een video. Je bent helemaal vrij in je keuzes. Je blijft je eigen baas en bepaalt altijd zelf wat je wel en niet op je blog post. Tips over creatieve manieren van het schrijven over producten vind je onderaan deze pagina.

Aanmelden als blogger

Ben je geïnteresseerd in het schrijven voor bedrijven en brands? Wil jij lekker geld verdienen met je blog? Schrijf je dan in bij Bloggerslijst.nl, want wij koppelen je aan bedrijven om mee samen te werken. Jij kiest zelf waar en wanneer je de blogartikelen schrijft. Je hoeft niet langer zelf te zoeken naar mogelijke samenwerkingen, want dat doen wij voor je. Je bent als lid van Bloggerslijst.nl lid van een community, een gemeenschap met hart voor de zaak en voor elkaar. Geld verdienen met bloggen doe je met behulp van Bloggerslijst.nl!

Kennisbank

Omdat we jouw succes belangrijk vinden, hebben we in onze kennisbank alle ins en outs verzameld van het bloggen. Weet je nog niet zeker of je wilt gaan bloggen? Dan zijn er een tal redenen waarom je dat wel zou moeten gaan doen. Je werkt bijvoorbeeld aan je communicatie skills en je hebt een uitlaatklep. Wil je gaan bloggen maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? We hebben relevante links verzameld die je tips en tricks geven over hoe je moet beginnen. Ook de veteranen onder ons kunnen hier alles vinden over het creëren van leuke content.

Beginnen met bloggengeld verdienen met bloggen

Als je nog geen blog hebt

Een blog beginnen

Als je al een blog hebt

Onderwerp voor je blog

Niche blog

Doelgroep

Persoonlijk bloggen & Privacy

De website

Content Management Systemen

WordPress

Blogspot

Hosting

Domeinnaam

Webdesign

WordPress thema’s

Indeling blog

Plugins

Widgets

Blogstructuur

Speciale pagina’s

Back-up & Onderhoud

Blogspiratie (Onderwerpen & ideeën om over te bloggen)

Inspiratiebron

Brainstorm technieken

Kant en klaar inspiratie

Actueel bloggen

Content recyclen

Juridisch

Auteursrecht

Reclame Code voor bloggers

Productief bloggen

Tijd voor bloggen

Blogdip

Een goede blog schrijven

Blogtitel

Blog opbouw

Leesbaarheid

Schrijftips

Engaging content

Beeldmateriaal

Freebies

Reacties

Omgaan met feedback

Social Media

Social media Management

Youtube

Facebook

Twitter

Instagram

Snapchat

Pinterest

Google+

Linkedin

Rss-feeds

Nieuwsbrief

Meer bezoekers

Google Analytics / Statistieken

Optimaliseren

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Meta-beschrijvingen & Snippets

Regelmatig bloggen

Lengte artikelen

Snellere site

SSL-certificaten

Backlinkprofiel

Zoekwoorden

Influencer Marketing

Netwerken

Geld verdienen met bloggen

Ondernemen

Reviews & Winacties & Persreizen

Affiliate

Banners

Overige

Hulpmiddelen

Blogboeken recensies

Blogs lezen

Met blogs van000, Allinmam, Anne Solveig, Blogacademie, Blogaholic, Blogchick, Blogtrommel, Blogqueen, BoonWebdesign, Cupofcopy, Dutchblogger, Elja Daae, Frankwatching, Gezin op reisGrabyourBags, Jennie from the blog, JustK,KarelGeenen, Kees Lamper, Lindsay Vallen, Lisanneleeft, Mamaliefde, MarketingFacts, MarstyleMizflurry, More Please,  Robbert over WordPressSuperblogger, Suzanne Wartenbergh, Sylvia Kuijsten, Wat zij zegt,  Webtalis,

*De links in dit artikel zijn no-follow zodat zowel Bloggerslijst als de genoemde bloggers niet bang hoeven te zijn om aangemerkt te worden als vermelding in een linkfarm. Onderaan staan alle vermelde blogs vernoemd met een follow link.