Doelstelling & Verwachtingen

Voordat je op zoek gaat naar bloggers voor een samenwerking bedenk goed wat je daar graag mee wilt bereiken; wat is de doelstelling van je bedrijf, wat zijn je verwachtingen en zijn deze realistisch? Verwacht bijvoorbeeld niet dat als je samenwerkt met een blogger je vervolgens uitverkocht bent voor een bepaald product. Er zijn niet veel bloggers die dat kunnen bereiken en als dat wél zo is dan hangt hier vaak een passend prijskaartje aan. Samenwerken met bloggers heeft niet alleen effect op korte termijn maar ook op lange termijn. Realistische verwachtingen zijn bijvoorbeeld;

Naamsbekendheid van een (nieuw) product of dienst

Wil je iets nieuws op de markt zetten dan wil je natuurlijk dat hier zoveel mogelijk over wordt gepraat. Mensen moeten iets 7x voorbij zien komen voordat het ook echt aankomt. Het kan dan ook een voordeel zijn om met meerdere bloggers samen te werken. Voor zoveel mogelijk naamsbekendheid is een groot bereik met veel volgers natuurlijk een interessant criteria.

Aanwezigheid via Google vergroten

Een uitgebreide review met foto’s en misschien zelfs een filmpje zal het al snel goed doen in Google. Zodra iemand een aankoop overweegt komt deze review boven water. Na een paar positieve reviews zal de lezer sneller tot aankoop overgaan dan wanneer er een lijst met klachten tevoorschijn komt. De Google Page Rank is ter ziele gegaan, in plaats daarvan kan de Alexa score van een blog een indicatie (maar geen garantie) geven.

Linkbuilding

Het voordeel van een link vanaf een blog naar jouw site is dat jouw site hoger zal scoren in Google. Zeker als er ook rekening gehouden wordt met de keuze van anchor. Dit geldt echter alleen indien er follow links worden geplaatst. Er zijn bloggers die dat alleen doen als er een financiële vergoeding tegenover staat. Mocht deze doelstelling een rol spelen let dan tijdens het selecteren van bloggers ook zeker op de PA / DA die je kan vinden bij Mozrank. Dit is de waarde die een link heeft vanaf een bepaalde blog naar jouw site. Hoe hoger de waarde hoe meer de betreffende blog waard is.

Wat kunnen wij voor u betekenen?