Meer bezoekers op je blog – 5 praktische tips

Veel bloggers zullen zich wel herkennen in de volgende situatie. Eindelijk heb je alles geregeld en je eigen blog is een feit. Het enige wat je resteert is bezoekers aantrekken. Ondanks dat je er ontzettend veel tijd en moeite in steekt, krijg je nog steeds relatief weinig bezoekers op jouw blog. Wat kan je dan doen om meer bezoekers op je blog te genereren? Wij van Bloggerslijst gaan jou haarfijn uitleggen hoe je meer bezoekers op je blog kunt krijgen.

Er zijn allerlei handige manieren waarop je eenvoudig volgens kunt lokken naar jouw blog. Je moet ze alleen wel weten. Daarom geven wij vandaag wat praktische tips voor alle bloggers om meer bezoekers op je blog te krijgen. Of je nou net bent begonnen of al een tijdje bezig bent, dit advies is oprecht handig voor iedereen! Dus pak een pen en een notitieboekje en maak gerust aantekeningen van de volgende praktische tips. Zo heb jij ook binnen de kortste keren meer bezoekers op je blog.

Tip 1 – Een goede basis is het begin

Het is ten eerste verstandig om ervoor te zorgen dat je een goede basis hebt om op voort te bouwen. Dit wil zeggen dat je blog zelf wel in orde moet zijn. Dan wordt het ineens een stuk makkelijker om  meer bezoekers op je blog te krijgen. Heb je bijvoorbeeld wel een pakkende blognaam? Regelmatig besteden beginnende bloggers uren aan het bedenken van een goede naam. Je wilt immers aan de ene kant opvallen en aan de andere kant gelijk duidelijk maken waar de blog overgaat. Neem ook echt de tijd om hierover na te denken.

Een goede naam kan je blog veel succes opleveren, want je domeinnaam zal gelijk zijn aan de naam van je blog. En laat dat nou heel belangrijk zijn. Een domeinnaam is eigenlijk jouw visitekaartje voor potentiële klanten en  bezoekers. Blogs met een eigen, sterke domeinnaam zijn tevens een stuk aantrekkelijker voor bedrijven. Succesvol bloggen begint daarom bij het vaststellen van een naam en het aanspreken van een doelgroep. Je kan gemakkelijker meer bezoekers op je blog krijgen als je een goede basis hebt.

Tip 2 – Meer bezoekers op je blog door niche

Een tweede praktische tip is om een niche uit te zoeken. Een niche blog is voor adverteerders en andere klanten namelijk veel interessanter dan een algemene blog. Zo’n niche blog is in feite een blog die alleen maar over één specifiek onderwerp schrijft. Je wordt als het ware een specialist op dat gebied. Lezers willen weten wat jij als deskundige over dat onderwerp allemaal te vertellen heeft. Dat kan meer bezoekers op je blog trekken. Dat is echter niet de enige reden waarom het praktisch is om een niche blog te starten.

Bovendien is je doelgroep duidelijk afgebakend als je een niche blog hebt. Iedereen weet direct wie jouw bezoekers zijn. Dat levert meer bezoekers op je blog op. Daarnaast ben je dankzij een niche ook veel interessanter voor bedrijven met dezelfde doelgroep. Hun potentiële klanten zitten op jouw blog. Dus zij staan te springen om met jou een samenwerking aan te gaan. Dat werkt vervolgens weer in jouw voordeel. Als je vanuit eigen ervaring kan bloggen over een specifiek onderwerp, kom je veel authentieker over op je lezers. Dat kan ook weer leiden tot meer bezoekers op je blog.

Tip 3 – Kwaliteit content boven kwantiteit

Iets waar veel beginnende bloggers de fout in gaan, is dat zij kwantiteit boven kwaliteit zetten. Daar krijg je echt niet meer bezoekers op je blog door. Het is beter om voor kwaliteit content te gaan. Kwaliteitscontent is de standaard vandaag de dag in het bloglandschap. Natuurlijk kun je regelmatig bloggen over jouw niche, maar dat staat niet altijd gelijk aan meer bezoekers op je blog. Het is beter om dan de keuze te maken om minder teksten te schrijven en de focus te leggen op betere blogs. Dan kun je wel meer bezoekers op je blog verwachten.

Tip 4 – Meer bezoekers op je blog door variatie

De vierde tip die wij van Bloggerslijst jou graag meegeven is dat variatie ook belangrijk is. Natuurlijk moet je leuke blogs schrijven over jouw niche. Het gevaar is echter dat je in herhaling valt. Daar zal je niet zo snel meer bezoekers op je blog door krijgen. Het kan echt geen kwaad om af en toe een beetje te spelen met je content. Wees creatief en zorg voor wat variatie. Dat zal zeker leiden tot meer bezoekers op je blog! Overweeg bijvoorbeeld om eens de camera erbij te pakken. Wie weet ben je niet alleen een blogger, maar ook een vlogger! Meer bezoekers op je blog is dan geen enkel probleem meer.

Tip 5 – Selecteer de juiste zoekwoorden

Tot slot willen wij je nog even op het hart drukken dat je wel de juiste zoekwoorden gebruikt voor je blog. Er zijn zoekwoorden die een enorm zoekvolume hebben. Dan is het heel lastig om meer bezoekers op je blog te krijgen. Zo is het niet verstandig om erg algemene termen te gebruiken. Vermijd bijvoorbeeld woorden als ‘kerst’ of ‘zomer’. Wees wat specifieker. Dat kan al gauw leiden tot meer bezoekers op je blog. De juiste zoekwoorden selecteren kan even wat tijd in beslag nemen, maar het levert ook echt wat op. Hierdoor heb je namelijk binnen een mum van tijd meer bezoekers op je blog.

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.