Van blogger naar influencer: hoe doe je dat?

Alleen een blogger zijn is niet meer genoeg. Als jij populair wilt zijn, dan moet je een influencer worden. De stap van blogger naar influencer is niet makkelijk. Toch is het zeker wel mogelijk! Daarom legt Bloggerslijst je uit hoe je van blogger naar influencer kunt gaan. Met dit praktische advies kan ook jij jezelf binnenkort een influencer noemen. Wie weet verdien je binnenkort zelfs behoorlijk wat geld met jouw blog!

Verschil tussen blogger en influencer

Wat je als eerste moet weten is het verschil tussen een blogger en een influencer. Als je van blogger naar influencer wilt gaan, moet je het onderscheid tussen de twee begrijpen. Iedereen kan zichzelf een blogger noemen. Als jij een eigen blog hebt en je schrijft blogs, dan ben je een blogger. Niet elke blogger kan zichzelf echter een influencer noemen. Een influencer is namelijk iemand met een duidelijke aanwezigheid op social media. Zo’n influencer heeft ontzettend veel trouwe volgers.

Een influencer oefent een bepaald invloed uit op zijn volgers. Niet iedere blogger heeft zo’n effect met een blogpost. Je zou kunnen zeggen dat een influencer er echt toe doet en een blogger er één in honderden is. Natuurlijk wil je graag bij de influencers horen. De eerste stap is dan om van blogger naar influencer over te gaan. Dat proces vergt wat tijd en werk. Wanneer je een trouwe, grote fanbase hebt, vergeet je al die moeite en kan je genieten van je harde werk.

Van blogger naar influencer – 3 belangrijke eisen

Tijd om eerst de harde waarheid onder ogen te komen: niet iedereen kan een influencer worden. Er zijn eisen waar je aan moet voldoen om de stap van blogger naar influencer te zetten. Alleen als je die eigenschappen bezit, kan je succesvol van blogger naar influencer gaan. Bij het ontbreken ervan zal er sprake zijn van een crash and burn situatie. Wil je weten of jij het in huis hebt om van blogger naar influencer te gaan? Bloggerslijst heeft alle belangrijke kenmerken van een influencer vertaald naar 3 belangrijke eisen.

Eis 1 – Goede basis om van blogger naar influencer te gaan

Ten eerste moet de basis goed zijn. Daarmee bedoelen we jouw blog. Trekt jouw blog de aandacht? Ben je goed vindbaar? Vervolgens moet je nagaan of jouw blog überhaupt wel potentie heeft. Hoeveel bezoekers heb je gemiddeld? Om die stap van blogger naar influencer te zetten, moet je al behoorlijk wat bezoekers hebben. Zonder bezoekers kun je geen trouwe volgers krijgen en kun je nooit een influencer worden.

Er zijn verschillende manieren waarop jij je kunt onderscheiden. Zo is het verstandig dat jij jezelf profileert als een expert. Kies één onderwerp uit en blog alleen daarover. Zorg er dus met andere woorden voor dat jij jouw niche hebt. Op die manier trek je een bepaalde doelgroep aan. Wanneer je de doelgroep op een unieke manier aanspreekt, kunnen de bezoekers veranderen in trouwe volgers.

Eis 2 – unieke, originele kijk bezitten

van blogger naar influencer

De tweede eis om van blogger naar influencer over te gaan, heeft betrekking op jouw content. Goede content is een pré. Daarnaast is het ook belangrijk dat jij een unieke, originele kijk hebt. Alleen dan kun je de stap maken om van blogger naar influencer te gaan. Kortom, je moet opvallen. Wat maakt jou zo speciaal dat iedereen jouw blog moet lezen? Waarom moeten mensen jouw leven gaan volgen? Wat zorgt ervoor dat jouw mening opvalt? Zonder creativiteit en een unieke blik zal je nooit succesvol worden als influencer.

Eis 3 – charismatisch, grappig en charmant

Tot slot is het belangrijk dat jij iets bezit waardoor mensen steeds weer terugkeren. Om van blogger naar influencer te gaan, moet je iets speciaals bezitten. Je moet niet alleen creatief en origineel zijn, het is ook belangrijk dat je charismatisch bent. Om invloed uit te kunnen oefenen op je volgers, moet je de gave bezitten waardoor je mensen kunt overtuigen. Wees charmant, grappig en innemend. Grijp de autoriteit die je de macht geeft om bezoekers te betoveren en te leiden bij het maken van hun keuzes. Pas dan ben je werkelijk overgegaan van blogger naar influencer. Eindelijk is het moment daar: een nieuwe influencer is geboren!

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.