Mijn ervaring met LinkPizza

Zoals we schreven in de aankondiging over onze samenwerking met LinkPizza hebben we natuurlijk de afgelopen maanden zelf ook LinkPizza gebruikt; we moeten natuurlijk wel weten waar we mee gaan samenwerken. Nu moet ik toegeven dat ik in het begin heel pessimistisch was, een paar maanden eerder had ik ook al een poging gedaan maar na frustraties met inloggen etc had ik de hoop opgegeven. Tijd dus voor een tweede kans. Die frustratie geldt trouwens voor alle affiliate programma’s behalve het partnerprogramma van bol.com. Je blijft zoeken, moet eerst toestemming vragen… dat kost veel tijd die je er niet snel uithaalt.

 Het aanmelden kon nu direct zodat ik meteen bij het stukje script kon dat ik moest kopiëren naar mijn eigen site. Dit plak je eenvoudig in je header, hoe je dat precies doet is afhankelijk van je thema. Daarna installeer je de plug-in; niet iedereen is fan van plugins omdat ze je site kunnen vertragen, maar dit vind ik toch echt wel een musthave. Door deze plugin worden namelijk alle links naar webshops automatisch aangepast naar affiliate links. Zodat links waarvan je niet de moeite hebt genomen om ze aan te passen toch inkomsten op kunnen leveren. Nadeel is wel dat je betaalde blogposts even moet nalopen om daar het vinkje uit te zetten. In totaal ben ik misschien een uurtje bezig geweest. De affiliate links naar bol.com heb ik wel gewoon laten staan (via Bol.com partnerprogramma).
 
Ik merk dat veel mensen nieuwsgierig zijn naar wat het nu oplevert; dat kan natuurlijk voor iedereen anders liggen. Afhankelijk van hoeveel je over producten schrijft, hoeveel links je verwerkt, hoeveel je schrijft, hoeveel bezoekers etc. Zelf zit ik nu sinds mei op 85 euro en laat ik het uitbetalen als ik de 100 euro heb bereikt. Misschien niet veel, maar dit zijn inkomsten die ik anders niet had gehad en is weer mooi meegenomen om de kosten voor de hosting te compenseren.
 bloggerslijstenlinkpizza
Nu ben ik me de laatste tijd me al veel meer aan het verdiepen in affiliate, omdat dit op de lange termijn inkomsten kan opleveren zonder dat je er veel omkijken naar hebt. En alle kleine beetjes helpen! Een volgende keer zal ik verder gaan met een paar tips hoe je snel meer geld kan halen uit Linkpizza. Dit heeft niet alleen mij, maar ook al andere bloggers die ik sprak geholpen. Wil je alvast aanmelden voor LinkPizza? Dat kan via deze link.
facebook5 dingen