In vier stappen van niets iets verdienen met je blog

Heel leuk dat de eersten zich al hebben aangemeld bij LinkPizza, natuurlijk zijn we ook erg benieuwd naar jullie ervaringen met dit programma. Als je wilt kun je dit op papier zetten zodat wij het onder vermelding van jouw naam en blog kunnen delen op de Facebookpagina van Bloggerslijst zodat anderen er ook profijt van hebben. Mocht je net begonnen zijn en je afvragen waar te beginnen; vandaag vier eenvoudige stappen om je op weg te helpen.

1. Verdienen met je blog – top 10 meest gelezen artikelen

We beginnen bij de top 10 van meest gelezen artikelen. Deze kun je eenvoudig terugvinden in Jetpack of in Google Analytics. Dit zijn vaak artikelen die veel gevonden worden via Google of artikelen over een onderwerp dat veel mensen aanspreekt; ze dus op zoek naar meer informatie. Ze hebben al interesse en worden door jouw blog misschien wel over de streep getrokken. Het enige wat je hoeft te doen is aan deze artikelen (waar je nu niets mee verdient) relevante producten toe te voegen. Verwerk deze producten in je verhaal. Heb je bijvoorbeeld een artikel over het warme weer en dat je dan altijd extra water drinkt? Plaats er dan een link in naar waterfles die jij gebruikt.

2. Verdienen met je blog – top 10 uitgaande links

Als je kijkt naar het lijstje met top 10 uitgaande links (deze kan je terugvinden in Jetpack, voor Google Analytics moet je daar eerst een speciale code aan toevoegen) zullen daar vast links tussen zitten van webshops en merken die regelmatig aangeklikt worden maar die niet samenwerken met een affiliate programma. Of misschien weet je niet waar ze aangesloten zijn en vind je het niet de moeite waard om dat uit te zoeken. In dat laatste geval maakt LinkPizza er automatisch een affiliate linkje van heb je hier dus geen omkijken naar. Mocht het echter geen “monetized link” zijn dan kan je deze eenvoudig aanpassen naar een affiliate link. Tip: heb je een product van een bepaald merk gekregen (en hebben ze geen eigen webshop) vermeld dan onderaan het artikel waar de lezer dat product kan kopen, met een affiliate link. Zij blij, het merk blij, het pr-bureau blij en jij blij!

3. Verdienen met je blog – nieuwe artikelen

En tot slot natuurlijk de nieuwe artikelen. Als je een bepaald product noemt in het artikel vermeld dan onderaan waar ze dat kunnen kopen. Je maakt dan van de naam van de webshop een link. En dus niet in het artikel zelf waarbij je van de productnaam de anchor maakt. Dit levert de webshop alleen maar een hogere positie op (ook bij nofollow).  Een bedrag erbij vermelden is niet echt nodig omdat prijzen kunnen variëren, al is een prijsindicatie soms ook wel weer prettig. Je kunt dan bijvoorbeeld vermelden “prijs vanaf…”. Natuurlijk kun je dit in ieder artikel doen, maar dat zullen niet alle lezers waarderen. Probeer er dus een goede verhouding in te vinden.

4. Via de sidebar – Top lijstje

Niet iedereen zit te wachten op flitsende banners of zelfs video’s in de sidebar. Dat leidt alleen maar af en verstoord het beeld. Zeker als je er meer onder elkaar plaatst. Toch is het altijd wel handig om jouw favorieten te delen. Bijvoorbeeld je favoriete webshops of kledingmerken. Daarom kan je met de linkpizza widget zelf een lijstje aanmaken. Je bepaald zelf hoeveel en welke affiliate linkjes er gebruikt worden, deze worden in een handig overzicht weergegeven. Zo zien jouw lezers direct wat je favorieten zijn en wie weet komen ze gelijk wel iets leuks tegen als ze doorklikken. Plaats hem daarom niet te laag in de sidebar.

TIP:

Weet je niet waar een bepaald product te koop is? Installeer dan de LinkPizza chrome app. Dan kan je heel eenvoudig op zoek naar het product dat jij nodig hebt en zie je direct welke webshops aangesloten zijn bij een affiliate programma; dit wordt zichtbaar met een oranje dollar teken achter de titel. Staan er geen webshops tussen (op de eerste pagina) kijk dan even bij het oranje icoontje in je werkbalk.

Op deze manier zorg je ervoor dat artikelen die je al geschreven hebt of artikelen die je nog gaat schrijven geld gaan opbrengen. Handig toch?

blogtipsgoogle analytics